top of page

Μέτρα και Ενέργειες σε σχέση με COVID-19

Η Ένωση Σκηνοθετών Κύπρου παρακολουθεί τις αγωνιώδεις προσπάθειες που γίνονται για αντιμετώπιση της πανδημίας που ταλανίζει όλο τον κόσμο και ενημερώνεται ανελλιπώς για τα μέτρα που λαμβάνονται από την Κυπριακή Κυβέρνηση σε σχέση με τους εργαζομένους.


Βλέπουμε πως διορθώνονται σταδιακά πολλά πεδία ανακουφιστικών μέτρων που εξαγγέλθηκαν, στα οποία έχουν συμπεριληφθεί και οι αυτοτελώς εργαζόμενοι που αποτελούν και ένα αρκετά μεγάλο μέρος των επαγγελματιών του χώρου μας.


Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονική αίτηση για το Ειδικό Επίδομα Αυτοτελώς Εργαζομένων και να βρείτε επίσης όλες τις πληροφορίες για τα μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα για αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού σε σχέση με τους εργαζομένους.

Αφουγκραζόμενοι λοιπόν όχι μόνο τις ανησυχίες των μελών μας, αλλά και όλων των εργαζομένων στην οπτικοακουστική βιομηχανία, σας καλούμε να μας στείλτε email στο directorsguildcy@gmail.com εάν εντοπίσετε πως τα υφιστάμενα μέτρα αφήνουν πίσω κάποια ομάδα εργαζομένων του χώρου μας ή διαπιστώσετε άλλες σοβαρές ελλείψεις και αδυναμίες, ώστε να μπορέσουμε να απευθυνθούμε στους αρμόδιους για περεταίρω διαβούλευση.

Αναμένουμε την τελευταία δέσμη μέτρων, η οποία θα ψηφιστεί από τη Βουλή αυτή την Παρασκευή (03/04), για προγραμματισμό των ενεργειών μας. Ετοιμάζουμε ανακοίνωση για τη θέση της ΕΣΚ και παράλληλα είμαστε στη διαδικασία επικοινωνίας με τα αρμόδια Υπουργεία (Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Υπουργείο Οικονομικών και Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων) για να διασφαλίσουμε πως κανένας συνάδελφος, συνεργάτης ή εργαζόμενος στην οπτικοακουστική βιομηχανία δεν θα μείνει εκτός των μέτρων στήριξης.


ΕΣΚ // DGCY

20 views

Recent Posts

See All
bottom of page