top of page

16th LEMESOS INTERNATIONAL DOCUMENTARY FESTIVAL

16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού | Χαρουπόμυλος Λανίτη, Λεμεσός


1-8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Τα δικαιώματα της γυναίκας, η τέχνη στο σινεμά του πραγματικού, οι οικογενειακοί δεσμοί και τα συλλογικά πορτρέτα συνθέτουν το σκηνικό του φετινού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ που έχει και φέτος νέες πρωτοποριακές φωνές, κυπριακό άρωμα και καθιερωμένους δημιουργούς της τέχνης.


Από τα Όσκαρ

Δύο ντοκιμαντέρ προτεινόμενα για Βραβείο Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ θα δούμε φέτος στο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Στο Χιλιανό The Mole Agent, των Maite Alberdi και Marcela Santibáñez, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Ρομούλο προσλαμβάνει τον ογδοντατριάχρονο Σέρχιο, αναθέτοντάς του να διεισδύσει σε ένα γηροκομείο ως τρόφιμος και να συλλέξει πληροφορίες για τις συνθήκες διαβίωσης.

Το επίσης προτεινόμενο για Όσκαρ Collective, του Alexander Nanau καταγράφει τη σωρεία διαφθοράς και υγειονομικών σκανδάλων που κλόνισαν τη ρουμάνικη κοινή γνώμη το 2015, όταν μετά από ένα τραγικό ατύχημα σχεδόν όλοι οι θεατές μιας ροκ συναυλίας βρήκαν τον θάνατο εξαιτίας μιας πυρκαγιάς.


Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών εδώ.


Για την ασφάλεια και υγεία όλων, το Φεστιβάλ διεξάγεται με λιγότερες θέσεις θεατών και θα τηρεί όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας και ασφάλειας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Προς διευκόλυνση του κοινού αλλά και για την αποφυγή συνωστισμού, τα εισιτήρια για το Φεστιβάλ διατίθενται μέσω ηλεκτρονικής πώλησης.



Υπότιτλοι: Ελληνικά, Αγγλικά


Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού διοργανώνεται από την Brave New Culture και στηρίζεται και χρηματοδοτείται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού στηρίζει το Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη.

bottom of page